Vinařství i pozemky leží poblíž levého břehu řeky Cher, která je přítokem řeky Loiry. Zde je půda neuvěřitelně vápenatá, utvořena milióny fosilií ze skořápek mušlí a ústřic ještě z dob, kdy mělké moře pokrývalo Francii. Tato půda dodává brilantní křupavou chuť místním bílým hroznům. Sauvignon Blanc se zde pěstuje od 18.století a vinaři, kteří se starají o tuto odrůdu s náležitým respektem, jsou odměněni výbornými víny z této celosvětově uznávané a žádané bílé odrůdy.
Vína jsou uváděna na trh pod značkou Villebois nebo Loupart v apelaci AOC „Appellation Origine Controlée“. Nicméně pro některá vybraná vína platí klasifikace „Vin de Pays du Val de Loire“.
Tvůrcem vína a vizionářem vinařství je Thierry Merlet, který po ukončení svého vzdělání v Bordeaux odešel na několik let na zkušenou do Austrálie a USA. Zde, v prestižních vinařských společnostech, prohluboval své znalosti a učil se novým trendům a rozdílným přístupům při tvorbě vína a péči o révu. Po návratu do Evropy se zaměřil na stav viničních tratí Villebois, ekolo-gické ošetřování rostlin a velmi šetrnou práci ve sklepě. Podařilo se mu nádherně kombinovat chuť tradičního francouzského Sauvignonu Blanc s inovativními procedurami Nového Světa.
Showing all 5 resultsSorted by popularity
Vinařství i pozemky leží poblíž levého břehu řeky Cher, která je přítokem řeky Loiry. Zde je půda neuvěřitelně vápenatá, utvořena milióny fosilií ze skořápek mušlí a ústřic ještě z dob, kdy mělké moře pokrývalo Francii. Tato půda dodává brilantní křupavou chuť místním bílým hroznům. Sauvignon Blanc se zde pěstuje od 18.století a vinaři, kteří se starají o tuto odrůdu s náležitým respektem, jsou odměněni výbornými víny z této celosvětově uznávané a žádané bílé odrůdy.
Vína jsou uváděna na trh pod značkou Villebois nebo Loupart v apelaci AOC „Appellation Origine Controlée“. Nicméně pro některá vybraná vína platí klasifikace „Vin de Pays du Val de Loire“.
Tvůrcem vína a vizionářem vinařství je Thierry Merlet, který po ukončení svého vzdělání v Bordeaux odešel na několik let na zkušenou do Austrálie a USA. Zde, v prestižních vinařských společnostech, prohluboval své znalosti a učil se novým trendům a rozdílným přístupům při tvorbě vína a péči o révu. Po návratu do Evropy se zaměřil na stav viničních tratí Villebois, ekolo-gické ošetřování rostlin a velmi šetrnou práci ve sklepě. Podařilo se mu nádherně kombinovat chuť tradičního francouzského Sauvignonu Blanc s inovativními procedurami Nového Světa.