Rodina Bartoli Giusti pěstuje po staletí vinnou révu v nejznámější a nejoceňovanější italské vinařské oblasti Brunello di Montalcino. Při rekonstrukci sklepů byly nalezeny starobylé mapy a dokumenty, které potvrzují, že již v 18. století se rodina věnovala vinné révě.
Dnes je řízena sourozenci Annou Mariií Focacci a Gino Antonio Focacci. Anna Maria je absolventkou vysoké školy se zaměřením na enologii a Gino Antonio má na starosti provoz vinařství.
V obci Montalcino společnost vlastní 125 hektarů půdy, která je rozdělena na 12 hektarů vinic, 30 hektarů olivových hájů a zbytek je orná půda a část lesa.
Vinice se nacházejí v samém srdci regionu Brunello di Montalcino a jejich obhospodařování se provádí v kombinaci s použitím nejmodernější techniky a prověřených starých postupů. Vysoká redukce hroznů má za následek nízký výnos, ale o to vyšší kvalitu vína. O tu se stará ruční sklizeň a nejlepší hrozny odrůdy Sangiovese jsou určeny pro skvělé Brunello.
Prvořadým cílem vinařství je tvorba vysoké kvality vína s roční produkcí 50.000 lahví Brunello di Montalcino a 20.000 lahví Rosso di Montalcino.
Showing all 2 resultsSorted by popularity
Rodina Bartoli Giusti pěstuje po staletí vinnou révu v nejznámější a nejoceňovanější italské vinařské oblasti Brunello di Montalcino. Při rekonstrukci sklepů byly nalezeny starobylé mapy a dokumenty, které potvrzují, že již v 18. století se rodina věnovala vinné révě.
Dnes je řízena sourozenci Annou Mariií Focacci a Gino Antonio Focacci. Anna Maria je absolventkou vysoké školy se zaměřením na enologii a Gino Antonio má na starosti provoz vinařství.
V obci Montalcino společnost vlastní 125 hektarů půdy, která je rozdělena na 12 hektarů vinic, 30 hektarů olivových hájů a zbytek je orná půda a část lesa.
Vinice se nacházejí v samém srdci regionu Brunello di Montalcino a jejich obhospodařování se provádí v kombinaci s použitím nejmodernější techniky a prověřených starých postupů. Vysoká redukce hroznů má za následek nízký výnos, ale o to vyšší kvalitu vína. O tu se stará ruční sklizeň a nejlepší hrozny odrůdy Sangiovese jsou určeny pro skvělé Brunello.
Prvořadým cílem vinařství je tvorba vysoké kvality vína s roční produkcí 50.000 lahví Brunello di Montalcino a 20.000 lahví Rosso di Montalcino.